Dátum: 2019. október 18. péntek    Mai névnap(ok): Lukács


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
Borszeánsz
Borszeánsz a Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet boraival. Rendhagyó eseményre várjuk az érdeklődőket Kőrössi P. József irodalmi bevezetőjével és Takács Edinával. Könyvbemutatóra, beszélgetésre, borkóstolóra! az Örkény István Könyvesboltban (1137 Bp. Szent István krt. 26.) 2014. augusztus 6., szerda 17 óra.
A Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet családi vállalkozásként 2002-ben indult el útján, 27 hektárnyi saját telepítésű szőlővel, a villányi borvidék nyugati részén. Azt szőlőt már saját szívünk szerint műveltük és neveltük, és négy év várakozást követően 2006-ban napvilágra kerültek az első saját boraink. Nagy örömünkre már ezek a tételek is komoly sikert arattak, így igazolva, hogy elképzelésünk helyes volt, munkánk eredményes, és álmaink valóra válhatnak.

Egyre nagyobb meggyőződéssel folytattuk a munkánkat, és sokrétű, a modern trendeket képviselő, merész borok kerültek ki a kezünk alól. Az a hitvallásunk a borászatról, hogy természetes íz világú, harmonikus, hibátlan borokat készítsünk, melyekben kinyílik a szőlő íze, egyensúlyba kerülnek a finom aromák, és az illatok mosolyt csalnak az ember arcára.

 
Munkánk Villány természeti értékeiből indul ki, követjük méltán híres régiónk hagyományait, és alkalmazzuk a modern technológia vívmányait. A borászat, mint munka, nagy precizitást igényel, emellett mindig törekszünk a tökéletességre. Nem elég egyszer egy jó borral fölhívni magunkra a figyelmet, az elkötelezett fogyasztók magas minőséget várnak.
Mindazonáltal a szőlő alázatra tanít, hisz a borok minden évjárattal változnak. Ültetvényünk immár 12 éves, és megbízható termést biztosít minden évben. A borászati feladatok nagy része a szőlészet során dől el, ezért nem sajnáljuk az energiát, a kétkezi munkát, nagy szakmai odafigyeléssel, személyes irányítással műveljük a szőlőt. A szőlőfajtáink: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Merlot, Kékoportó, Pinot Noir, Ottonel Muskotály, Olaszrizling, Chardonnay.

 
A villányi vonalat manapság a három bordói fajtabor képviseli: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, melyek mindegyike prémium kategóriában hasonló módon készül mégis változó, hogy minden évben melyik bor kerül a „kóstolók élére”. A könnyedebb, fűszeres Pinot Noir és a Portugieser már elérhető, a gyümölcsösségével hódító Kékfrankos pedig 2013 –as évjárattól bővíti a palettát. Fehérboraink között kiemelt figyelmet kaptak divatos könnyű nyári „teraszborok”, mint az Ottonel muskotály vagy az Olaszrizling, de megtalálható a siklósi hagyományokat követő zömökebb, krémesebb, tartalmasabb, érlelt Chardonnay és Olaszrizling is.

Magas technológiai színvonalú, új berendezéseink segítségével borainkat prémium kategóriás színvonalon készíthetjük el. 2013-ban a szőlőfeldolgozásunk új dimenziót nyitott meg pincészetünkben. A feldolgozó gépsort úgy terveztünk, hogy családi méretű pincészetet szolgáljon ki, alkalmas legyen világszínvonalú borok előállítására, és nagy szabadságot, mozgásteret hagyjon a borásznak.

 
A vörösbor feldolgozása során a lassú és óvatos bogyózást követően kézzel válogatjuk át a bogyókat. A bogyók roppantása a továbbítás előtt az utolsó fázisban történik, így a szemek a lehető legkíméletesebben jutnak az erjesztőkádakba. Az erjesztés állandó felügyelet mellett hagyományos csömöszöléssel, vagy azt imitáló eljárással történik. Az erjesztés közben a maceráció, illetve a héjon tartás mindig a fajtához és az évjárathoz igazodik. Ezzel a gondossággal tudjuk elkerülni például egy aszályos évben a kocsánydarabok okozta kesernyés ízeket. A célunk mindig az, hogy míves gonddal, felelősséggel gyümölcsös, tartalmas, tiszta ízű, valódi értéket hordozó vörösborokat készítésünk, melyre büszkén írhatjuk a Ruppert nevet.

2014-08-04 06:41:00

Cikk nyomtatása

Küldje el a cikket ismerősének!
 
feladó neve:    
feladó e-mail címe:    
címzett neve:    
címzett e-mail címe:  
 
Születésnapi levél
Paul Lendvainak
Lieber Paul, kedves Pali, Isten éltessen bis hundertzwanzig derűben, egészségben a számodra kedves és fontos személyek nyújtotta gute Gesellschaftban. (Lipovecz Ivántól)
Cikkarchívum
Vak Randi egy könyvvel
Kettős élet - vagy mégsem?
Kincses Zoltán - Harsány a vizek ura
Ajándék ez a nap
Podhorányi Zsolt - Dámák a kastélyban
Dékány István - Trianoni árvák
VADÁSZ - MILTÉNYI „KALANDÁRIUM”
Dalos György - Az utolsó cár
Bitó László - Sámson A vadon fia
Kocsis András Sándor - IRÁN ezeregy arca
A.A. Milne - Micimackó
Müller Péter - Vallomások a szerelemről
Hofi megmondja
Kalmár Tibor Jiddische mamák
Lackfi János - Levágott fül
Légrádi Gergely - Nélkülem
Presser Gábor – Oláh Ibolya: Voltam Ibojka
Merő Béla - Volt egyszer egy... Reflex Színpad
Galkó Balázs Juhász Ferenc-estje TITKOK KAPUJA
Horváth Csaba - A reptéri nyúl Beszélgetések Tóth Krisztinával
Cikkek listája >>>

címszó
év
hónap
Könyvkiadó-hírek
Tericum Kiadó
Édesvíz Kiadó
Aranykor Kiadó
Bestline Cinema
Alexandra Kiadó
Legfrissebb albumok
Füst a szemben

A 88. utca fogjai

A revizor

Mégis, kinek az élete

Romlás

Kaukázusi krétakör

A szecsuáni jó ember

Vihar

Dogville

Szép nyári nap

Ördögök

Hű, de messze van Petuski!

Nyári kalandok

Csákányi - Kulka

Idill

| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu