Örök élet, ingyen sör - választási igéretek
Titokzatos, magát Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak nevező szervezet kezdte meg választási kampányát Szegeden. A párt a szavazatokért örök életet, ingyen sört, adócsökkentést ígér. Sokan máris jelezték, hogy az MKKP-nak adnák a kopogatócédulájukat.
   
   Az elmúlt két hétben egy rejtélyes párt plakátjai árasztották el a csongrádi megyeszékhelyet: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) nem ígér egyebet, mint örök életet és ingyen sört, na meg persze adócsökkentést. Az egyéni jelöltjeiket sem lehet eltéveszteni: valamennyiüket Nagy Istvánnak hívják.
   Poén az egész, a választási kampány kifigurázása - mondta hétfőn az MTI-nek K. Gergő, a párt szóvivője, aki street art művészként körülbelül két és fél évvel ezelőtt megteremtette a kétfarkú kutya figuráját.
   Az állat hamar jelentős ismertségre tett szert a Tisza-parti városban, így K. Gergő úgy döntött, elindítja a választásokon. A városszerte látható választási hirdetésekben a kutya a közélet több témájában is kifejti markáns véleményét: a választási ígéretek mellett jogokat követel a növényeknek, és megtudhatjuk róla, hogy nem akar lopni.
   A további kampány pontos menetéről a szóvivő egyelőre még nem kíván részleteket elárulni, annyit azonban elmondott, szeretné a kétfarkú kutyát lakossági fórumon is megismertetni a választókkal. Az akadály csupán az, hogy a választási harchoz szükséges anyagi forrásoknak igencsak híján van a párt.
   A visszajelzések nagyon kedvezőek, negatív kampány, személyeskedés nem érte el a MKKP jelöltjeit, viszont rendkívül sok e-mail, gratuláció érkezett a plakátokkal és a párt honlapjával kapcsolatban - mondta a művész. A plakátok sikerét az is bizonyítja, hogy többen jelezték, kopogtatócédulájukkal szívesen támogatják a Kétfarkú Kutyát.
(MTI)

   
 
2006-02-13 16:03:00