Alföldi Róbert a Bárka Színház igazgatója
Alföldi Róbertet nevezte ki a Bárka Színház új igazgatójának Józsefvárosi Önkormányzata 2006. március 1-től. A testület egyhangúlag hozta meg döntését: a színész-rendezővel kettő plusz három éves szerződést köt az önkormányzat. A kinevezés a Bárka Kht. taggyűlésének jóváhagyása után lép érvénybe.
„Alföldi Róbert elfogadta az önkormányzat színház fenntartására szánt éves 60 millió forintos összegét. Miután az egész szakma arról beszél, hogy Alföldi Róbert az egyetlen, akit a Bárka Színház társulata igazgatónak szeretne, felmerült bennünk a kérdés: kell-e egy cinikus pályáztatási eljárás ehhez" - indokolta korábban az MTI-nek Jóvér Béláné, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármestere azt, hogy miért hagyták el a pályáztatást Alföldi Róbert esetében.

Alföldi Róbert elmondta, - Mivel a társulattól kaptam a bizalmat, új színészekről korai lenne beszélni, a jelenlegi társulattal szeretnék elkezdeni dolgozni. Mivel évad közben vagyunk és a kinevezésem március 1-től érvényes, azt követően nagyon hamar nyilvánossá fogom tenni a következő évad műsorát rendezőkkel, darabokkal, esetleges vendégművészekkel.
Az Önkormányzat kérése: a költségvetés szigorú betartása, valamint a józsefvárosi jelleg erősítése. Egyszerűen fogalmazva, az Önkormányzat, mint felelős fenntartó, nem óhajt beleszólni a művészeti vezetésbe, csak szeretné, ha a Bárka valóban a Józsefváros színháza is lenne.

Forrás: Bárka Színház

[ k.l. ] 2006-01-20 08:32:00