Mit tudunk a fociról?
Írásokat várnak egy futball-antológiába Nebraskában. A Nebraska Press gondozásában a fociról szóló nemzetközi antológia kiadását tervezik 2006 során Words for Football - World Literature of Soccer and Human Condition címmel.

   A Nebraska Press gondozásában a fociról szóló nemzetközi antológia kiadását tervezik 2006 során Words for Football - World Literature of Soccer and Human Condition címmel.
   A kötetben esszéket, költeményeket, naplórészleteket, memoárokat, novellákat, interjúkat, néprajzi kutatások absztraktjait, video- és hangfelvétel leírásokat vagy színdarab-részleteket egyaránt szívesen látnak, a kikötés, hogy ne legyen 5000 szónál hosszabb az írás, s a futballról szóljon, annak bármely aspektusát tekintetbe véve. Így aki a foci politikai, pszicho-szociológiai vagy esztétikai aspektusa iránt fogékony, s e tárgykörben ír, éppoly bátran fordulhat az antológia szerkesztőihez, mint az, aki a magyar foci történetéről, a női futballról, vagy más, a témához illeszkedő területről írt, vagy ír.
   
   A szerkesztők nem csupán angolul fogadják az írásokat azonban a beküldött nem angol nyelvű szövegekhez mellékelni kell egy 100-150 szavas angol rezümét is. A jelentkezés határideje 2006. június 1. Arra kérik a jelentkezőket, hogy postai levelezési címet és e-mail címet egyaránt adjanak meg a jelentkezésükhöz.
   
   Ha a szerkesztők a szöveg közlése mellett döntenek, akár annak teljes, akár szerkesztett változatában, felveszik a kapcsolatot az alkotóval, s elküldik a megjelentetni kívánt változatot, valamint a megjelenés után az antológia egy példányát is.
   
   További információkat a The Global game honlapján olvashatnak az érdeklődők (link). Az írásokat word-dokumentum vagy PDF-formában várják az alábbi címek valamelyikén:
   
   John Turnbull – The Global game (link)
   629 2nd Ave
   Decatur GA 30030-4827
   USA
   submissions@theglobalgame.com
   
       
2006-01-15 10:32:00