Forgatókönyvíró pályázat
   A pályázat bárki számára nyitott, aki legfeljebb egy megfilmesített nagyjátékfilm forgatókönyvével rendelkezik. Műfaji megkötés nincs.
A pályázatok beérkezésének határideje: 2006. február 1.
   
   HARTLEY-MERRILL NEMZETKÖZI FORGATÓKÖNYV-ÍRÓ PÁLYÁZAT
   
   A Hartley-Merrill International Screenwriting Prize egy évente megrendezésre kerülő nemzetközi forgatókönyv-író pályázat a Nemzetközi Filművészeti Alap (Foundation for International Film Artists) az Amerikai Írószövetség (Writers Guild of America, West) és az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America) közös szervezésében. A díjat 1989-ben a Los Angeles-i RKO Pictures vezetői, Ted Hartley és Dina Merrill alapították. Eddig huszonkilenc ország csatlakozott a versenyhez, de a bekapcsolódó országok száma évről évre nő.
   A pályázat első fordulójában az egyes országok nemzeti zsűrijei hoznak döntést, majd az általuk kiválasztott győztes forgatókönyvek vesznek részt a los angeles-i végső megmérettetésen. Az amerikai zsűri olyan neves személyiségekből állt az elmúlt években, mint Frank Pierson, Alan Ball, Levy Antal, Linda Seger. Az általuk kiválasztott első három helyezett díját a Cannes-i filmfesztivál idején adják át. A legjobbnak ítélt forgatókönyv írója a pénznyereményen túl lehetőséget kap a Sundance Intézet Filmmaker’s Lab kurzusán való részvételre is.
   
   A pályázat idei magyar kiírói:
   Filmjus Alapítvány, a Future Films, a magyar.film.hu, és chello-premierpark.hu internetes filmportálok, a Mozinet magazin, a Vox magazin és a Hartley-Merrill Pályázat magyarországi képviselete.
   
   Pályázati feltételek:
   A pályázat bárki számára nyitott, aki legfeljebb egy megfilmesített nagyjátékfilm forgatókönyvével rendelkezik. Műfaji megkötés nincs.
   A magyarországi verseny első helyezettje a továbbjutáson túl elnyeri a THE MOTION PICTURE ASSOCIATION különdíját, valamint meghívást kap a Hartley-Merrill Pályázat kelet-európai forgatókönyvíró műhelyére.
   
   A pályázatok beérkezésének határideje: 2006. február 1.
   Eredményhirdetés: 2006. március 1.
   Részletes kiírás a www.premierpark.hu, a www.magyar.film.hu, a www.mozinet.hu és a www.vox.hu weboldalakon.
   További információt a hartleymerrill@gmail.com e-mail-címen lehet kérni.
   
       
2006-01-11 15:40:00