Ábrahám Pál - 3 : 1 A SZERELEM JAVÁRA
Az egri Gárdonyi Géza Színház Anger Zsolt rendezésében bemutatja, Ábrahám Pál 3:1 a szerelem javára című három felvonásos zenés vígjátékát 2005. szeptember 30-án. Szövegét írta: Szilágyi László és Kellér Dezső, versek: Harmath Imre. Díszlet: É. Kiss Piroska, jelmez: Nemes Takách Kata, zenei vezető: Silló István, koreográfus: Bodor Johanna
 
 
Három óra felhőtlen kikapcsolódást ígér az előadás. A magyar vízilabda-válogatott tagjai gólt lőnek a szerelemnek és a budai leánynevelde tanulói lelkesen drukkolnak nekik ehhez. Ének, tánc, humor, szerelem, és sok-sok félreértés két félidőben, kitűnő szereposztásban a Gárdonyi Géza Színház színpadán.

 
 
1936-ban (a mű születésekor) Magyarország végzett az első helyen az olimpia éremtáblázatán. A válogatott vízilabdázók parádés győzelmet arattak az angol válogatott felett, azaz 3:1-re verik őket.
Az operett meséje róluk szól. A játék a vízilabda csapat körül folyik, akikhez a ködös Angliában az indulásuk előtti utolsó pillanatokban a szállodai szobába menekül egy igazi skót kisasszony, aki természetesen a rá váró kényszeresküvő elől, illetve most már a papa haragja elől is menekül. A fiúk lovagiasan elmenekítik magukkal a leányt, majd egy igazi magyar báró – nemes, gáláns és érző szívű úr – badacsonyi kastélyában edzőtáboroznak. De hogy a nemek aránya megfelelő legyen, egy leányiskolai osztályt is elszállásolnak itt, a hozzá tartozó tanárnővel. (Legyen majd párja a skót szoknyás papának, aki természetesen megérkezik, megbosszulni a leányszöktetést.) Forrpontig hevült érzelmek, számtalan poén és vidámság közepette a végeredmény nem lehet kétséges: egymásba szeret a primadonna és a bonviván, a skót lány és a vízilabdázók csapatkapitánya…. S ha mindez még kevés lenne a felhőtlen szórakozáshoz, itt van még az andalító, kellemes és fülbemászó Ábrahám muzsika, - a dalok, melyek már réges-régen slágerekké váltak.

 
 
Kellér Dezső – Szilágyi László – Harmath Imre
Ábrahám Pál:

3:1 A SZERELEM JAVÁRA
operett két csuromvizes felvonásban

A Magyar Vízilabda Válogatott tagjai:
MÉSZÁROS Máté
VAJDA Milán
HÜSE Csaba
GÁL Kristóf
RÁCZ János
SZÍVÓS Győző
LISZTÓCZKI Péter

Tötössy Melinda Leánynevelő Intézetének növendékei:
PÉTER Kata
TATÁR Gabi
DÉR Gabi
IVÁDY Erika
NAGY Adrienn
TARDY Anna

Továbbá egy szökésben lévő skót menyasszony, annak még skótabb édesapja, a faképnél hagyott észak-ír vőlegény, írek, angolok, magyar parasztok, csendőrök, vámosok, titkárok, szobalányok, a Nagyméltóságú Kormányzó Úr, a Komjádi uszoda közönsége, egy félholtra vert vízilabda bíró, Kőrössy Mira művésznő, Gobbi Hilda, József Attila, és Báró Szirmay:

Kovács Patrícia, Safranek Károly, Pálfi Zoltán, Sata Árpád, Fekete Györgyi, Krucsó Júlia Rita, Fehér István, Horváth Ferenc, Vókó János, Bozó Andrea, Tunyogi Péter, Tóth Levente, Balogh András

Díszlet: É. Kiss Piroska - Jelmez: Nemes Takách Kata
Vezényel:Nagy Zoltán/Kalló Zsolt - Koreográfus: Bodor Johanna
Korrepetítor: Nagy Zoltán - Rendezőasszisztens: D. Katona Mária

Rendező:
ANGER ZSOLT

Fotó: Gál Gábor

[ K.L. ] 2005-09-30 10:02:00