A pénztermelő szex-gasztronómia
MENÜ: Szerelmi lazachab fodros salátákkal 89.o. Kéjben úszó töltött kacsa 97. o. Leves: Szűz-szemérem kagylóleves 84. o. Meleg előétel: Szárnyaló szerelem vadmadár szimfóniája árpagyöngy fészekben 103. o. Főétel: Szarvasgombás halas rétes paprikás-kapros mártással 93. o. Istár istennő diós-mézes fácánmelle 104. o. „Szép Szeretőm” tokaji aszús mazsolás töltött rackabáránycomb 107. o. „Ámor-mámor” szürkemarhahússal töltött káposzta 107. o. Desszert: Kéjre éhes vargabéles 119. o.
   
   
   "A szerelem gasztronómiája"
   
   

   Terem a bóvligyár, teremnek a kóklerek, a bulisták, háborogni nincs miért, az élet erről szól, kivenni a pénzt a sok tele zsebből. A magam részéről csodálkoznék, ha Gyurkovics Tibor hazánk koszorús költője, Torgyán kisgazda-főszerkesztő jobbkeze, a labdarúgó válogatott ex-pszihológusa kimarad ebből, ha Somát kifelejti a szervező. A két név – és a többi – jelzi a tág érdeklődési kört: haza, dalok, szépségipar, Benkő Dániel talán a „tag” (vö: farok) eredeti, a maga tragikus valóságában felismert szépségét szimbolítja.
   
   Persze értetlenül állok az előtt is, hogy Schobert Norbi – az élelmiszeripar rendőrszakembere és fitneszcsótánya - nincs képben, de Hajós András, a humorszakma és a Tibi csoki nagyágyúja, Havas Henrik tanár úr, az univerzális nagyágyú is hibádzik, nem szólva Dévényi Tibi bácsi hiányáról, aki behozhatná a szűz gyerekseregeket a bizniszbe (a jövő pénz), ami egyenesen a szervező hozzá nem értését bizonyítja. Pedig ha nem volna ennyire hiányos egy könyvbemutató sztárgárdája, az ember meggondolná. tovább
   
       

2005-05-25 19:54:00