19. nyári tánc-és mozgásműhely
International Dance – Movement Center
Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre, a BME Diákközpont, a Testnevelési Tanszék és a Szkéné Színház szervezésében a 19. nyári tánc-és mozgás műhely. Az IDMC WORSHOP 12 munkanapból valamint 1 pihenőnapból áll. A Jazz, Afro, Broadway Musical, Samba és Hastánc tanfolyam 12 db. 90 perces foglalkozásból, a Buton és a Pszichodráma 6db. 180 perces foglalkozásból állnak.
 
A népes előadói gárdát hét országból verbuválták:

JAZZ – Débora Remagen (Brazilia)
1995 óta tanít, készít koreográfiákat, workshopokat vezet. A jazznek népszerű változatát tanítja.

AFRO-POP – Oboja Adu (Ghana)
A Ghanai Nemzeti Táncegyüttes tagja. Az afro-pop, mint ahogyan ő mondja: az élet tempójának kifejezőereje. Tánc mindenki számára.

BROADWAY MUSICAL –Phil La Duca (USA)
A chicagói egyetem bölcsészkarán diplomázott. New Yorkban tánctanári és koreográfusi képesítés szerzett. Maga is készített koreográfiákat. Több Workshopot vezet Európában.

HASTÁNC – Sula-Ursula Schopf (Ausztria)
Táncpszichológus, a keleti táncok előadóművésze. Bécsben a Manada Táncstúdió tulajdonosa és vezetője.

SAMBA – Carlos D. Gomes-Batá (Brazília)
Táncpedagógus, táncos és koreográfus. Tanított és tanít Német-, Olasz-, Törökországban, az USA-ban, Singapurban és természetesen Brazíliában.

BUTOH – Tadashi Endo (Japán)
Alapképzettsége színházi rendezés. Ezt fejlesztette tovább Bécsben a Max Reinhardt Szemináriumon. Kifejlesztette saját butoh táncstílusát, melyet Butoh-MA-nak nevez.

PSZICHODRÁMA – Bácskai Júlia (Magyarország)
Főiskolán népművelő-könyvtár szakon végzett. Második diplomáját az ELTE pszichológia szakán szerezte. Közel száz célzott csoportot vezetett. Személyiségfejlesztő tréningeket tart, rendszeresen jelennek meg írásai különböző napi és színházzal kapcsolatos szaklapokban.

 
 
[ Ebics Anna ] 2004-07-29 06:02:00