Csinszka, Kosztolányiné - egyebek (noran)
   Ady halála után, Csinszka megkeresi Babits Mihályt és hónapokon át szerelmével is ostromolja. Levelet váltanak, Csinszka elviszi verseit a költőnek, aki végig óvatos.
   
   
   
   Kedves Csinszka, drága Mis
   (Csinszka és Babits Mihály levelezése)
   
   Ady halála után, Csinszka megkeresi Babits Mihályt és hónapokon át szerelmével is ostromolja. Levelet váltanak, Csinszka elviszi verseit a költőnek, aki végig óvatos. Egy szenvedélyes özvegy és a józanész hangjára hallgató költő–nagyhatalom drámája jelenik meg a kötetben.
   
   Formátum:Fr.5, 166 oldal, kötve, illusztrált, ára 1800 forint
   
   
   
   
   Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona:
   Tüzes cipőben (Memoár)

   
   Kosztolányiné a német megszállást, Budapest ostromát, és a nyilas terrort fiával vidéken majd a fővárosban bujkálva élte meg. Naplót vezetett, amiből később memoárt írt. Ez a döbbenetes erejű dráma, ez a részleteiben remek naplóregény, a leghitelesebb korrajzok egyike.
   
   Formátum Fr 5, kötött, 216 oldal, ára 1900 forint
   
   
   

   
   Konrád György:
   A közép tágulása – Gondolkodás Európáról

   
   
   „Európa politikai és katonai megosztottsága az elmúlt évszázadban két világháborút eredményezett, és egy (teljes pusztulást ígérő) harmadikkal fenyegetett. Egy élő test kettévágása maga a téboly. Harminc éven át a cenzúra figyelembevétele nélkül azt írtam és publikáltam erről, amit gondoltam – írja a szerző legújabb könyvéről.
   
   Formátum: fr. 5., 392 oldal, kötött, ára: 2500 forint.
   
   
   

   
   
   
   Kjell Askildsen: A thesszaloniki kutyák
   (Novellák)
   
   „Ebben a hangos szavakkal teli világban Askildsen visszaadja a csendet az embereknek” – írták a szerzőről, amikor megkapta a legrangosabb skandináv irodalmi elismerést. A „minimálpróza mesterének” elbeszéléseit számos nyelvre lefordították; A thesszaloniki kutyák a norvég író első magyarul megjelent kötete.
   
   Formátum Fr.5, kartonált, 120 oldal, 1500 forint.
   
   
2004-03-26 23:20:00