A Folyamat Társaság kiállítása a Millenáris Parkban
A Millenáris Park Fogadóépülete ad otthont a FOLYAMAT Társaság Barlangkultúra II. című kiállításának augusztus 11-ig. Emellett jelenleg továbbra is látogatható a Kiállítócsarnokban az Álmok álmodói című monumentális tárlat. A Parkban ezenkívül folytatódnak a már megszokott színes műsorok is.
A Millenáris Park augusztusi kínálatából érdemes kiemelnünk a Szabadtéri Színpad műsorait, ahol többek között koncertet ad a Hegedős Együttes, a Dresch Qartett, a Nagy János Trió, a Rémemeber és a Heaven Street Seven, sőt a Ghymes Együttes is szórakoztatja majd elsősorban a gyerekközönséget.
A családokat egész nyáron gyermekelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, mesejátékokkal és játszóházzal várják. Fellép például a Márkus Színház, a Figurina Bábszínház vagy a Berbencés Vándorszín is.
A Millenáris Park Kiállítócsarnokában még megtekinthető az Álmok Álmodói című tárlat, Barlangkultúra II. címmel pedig a napokban nyílt meg a FOLYAMAT Társaság legújabb, évtized-összegző kiállítása a Millenáris Park Fogadójában.
 
A FOLYAMAT Társaság 11 évvel ezelőtt alakult meg, harminchárom művész részvételével. A társaság nem művészeti ágak szerint és mégcsak nem is valamilyen képzőművészeti irányzatot éltetve, amögé sorakozva jött létre.
Tagjai között egyaránt vannak festőművészek, grafikusok, ötvösök, szobrászok, fotóművészek, építészek, textilesek és gobelinművészek. A társaság hírnevét öregbíti többek között Eleőd Ákos, El Kazovszkij, Geblusek Antal, Kuchta Klára, Takács Ferenc, Szily Géza, Lévay Jenő, Harsay Ilona, Bakonyi Mihály.
A legfontosabb kapocs, ami összetartja ezeket az alkotókat, maga a kiállítás ténye. Ezért is nevezik önmagukat a kiállítások társaságának, vagy kiállítástársaságnak. Harcolnak egymással, ugyanakkor tisztelik és megértik a másik művészetét.
A nevüket alkotó folyamat szó is több dologra utal. Jelenti egyrészt az állandóan előre haladó mozgást, illetve a gondolat áramlását, azt, hogy semmi sem rögzíthető. Másrészt jelenti a folytonos továbblépést, a vizuális megformálás, megfogalmazás és megjelenítés újabb és újabb lehetőségeinek meghódítását, megteremtését.

A FOLYAMAT Társaság első, Barlangkultúra I. című kiállítását 11 évvel ezelőtt mutatták be, azóta huszonötször rendeztek tárlatot nemcsak hazánk több nagyvárosában, hanem külföldön is, egyebek között Franciaországban, Hollandiában, Németországban, Svájcban és Finnországban is.
A tárlatok anyagát általában nem köti össze azonos téma, eszmeiség, nem lehet igazán közös gondolatmentre felfűzni. A Millenáris Park Fogadóépületében augusztus 11-ig látogatható tárlaton festmények, fa- és fémszobrok, grafikák, fotók, textilek, térbeli kompozíciók sajátos, különös összefonódását tekinthetik meg az érdeklődők.

[ Szilágyi Katalin ] 2002-07-26 10:05:00