Folyóiratfesztivál a Ráday utcában
Folyóiratfesztivál a Ráday utcában október 25-én

   
Budapesti Őszi Fesztivál
   
   Folyóiratfesztivál a Ráday utcában október 25-én

   
   
   Folyóiratok és kávéházak. Ezek összetartoztak, tudjuk: tanultuk az iskolában, látjuk az emléktáblákon. Most is összetartoznak, csak nem olyan látványosan. Habár Karinthy, Kosztolányi és a többiek nem integetnek a szomszéd asztaltól, azért a lapok többsége ma is a kávéházakban születik. Nem, nem a számítógépeken. Ott csak lecsapódnak azok a gondolatok, amik a dohányfüstös, kávétól, bortól és ötletektől megmámorosodott beszélgetéseken formálódnak ki.
   
   
   Az október 25-ei Folyóiratfesztivál igazából születéshely ünneplés.
   

   A mai magyar kulturális élet legjobb folyóiratai gyűlnek össze ezen a napon azért, hogy olvasók, szerzők, szerkesztők együtt beszélgessenek művészetről, tudományról, társadalomról, történelemről, nőkről, férfiakról, épületekről, lakásokról, ételekről, italokról. Hát persze. Mindenről.
   A fesztiválnak nem is adhatna jobb helyszín otthont, mint a Ráday utca, ahol az utóbbi években olyan ütemben nyílnak új és új kávéházak, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Nem véletlenül lett a kulturális események egyik kedvenc terepe. Az idei alkalom az első, reményeink szerint hagyományt teremtünk az őszi folyóirat-találkozóval.
   És lehet, hogy Karinthy, Kosztolányi és a többiek mégis integetni fognak a szomszéd asztaltól…
   
   
   13:00 Baltazár színház a Török Pál utcában
   13: 55 Megnyitó – Párizs Texas
   
   
   
   A Jazzkoncertek a Jaffa Caféban, a Párizs Texasban és a Time Caféban, Fotocella, Star Café, Castro, 3 monkeys.
   
   
 
2003-10-24 16:36:00