Balogh Robert Várady Ferenc-díjat kapott
Balogh Robert író, költő és újságíró - a terasz.hu főszerkesztője - Pécs város ünnepi közgyűlésén a város sajtódíját, Várady Ferenc-díjat kapott.
Balogh Robert - Péterffy Attila polgármester
 
"Megmondom őszintén, megleptek. Díjat Pécsett, a szülővárosomban utoljára kamaszként kaptam egy versmondóversenyen. Talán a szavaláson kívül minden mást csinálok vagy harminc éve (jesszumpepi!!!)
És most ebben a se őszben, se nyárban jól esett megélni milyen egy ünnep, nevezzük megkésett születésnapnak, vagy csak egy olyan "örüljünk, éljünk, csatangoljunk-napnak", amikor nézzünk meg egy balett-duettet (milyen gyönyörű az emberi test, ahogy a balerina lábán kirajzolódtak és eltűntek kis izomcsoportok a surló fényben, az a harmadik sorból nézvést elképesztő volt), hallgassunk együtt zenét a színházban, nézzük, ahogy "testből" játszik valaki elevenen. Aztán vagy azelőtt mondja el egy színész egy kisregényötletem felcsattanóját, (alig találtam benne hibámat, talán egy-két csiszolatnyi javítás még ráférne, az egész arról szól, hogy a narrátornak mindenről eszébe jut valami, s folyton latolgatja, merre menjen Pécsett, keverednek idők, előbukkannak évtizedek ezelőtti bolondok, városi arcok, lebontott házak... Kellene még két sűrű, nyugodt hét, hogy végigírjam)."

"

 
"Aztán menjünk ki a színpadra, kis csetlés-botlás belefér, szorongassunk egy díjat, egy oklevelet és egy palack bort, aztán gyömöszüljük be a hátizsákba az egészet és inkább beszélgessünk sok kedves emberrel egy fogadáson, este meg menjünk el egy koncertre, ahol barátok, ismerősök zenélnek a színpadon és néha olyan jól szól az egész, mintha el akarna szállni veled egy körre legalább... (de ez már talán a fáradtság, meg amúgy is drogok nélkül repülök). Szép nap volt, köszönöm! Aztán holnap meg kezdődik egy új nap. CTRL+N"
2021-09-02 07:32:00