Fotóakadémia Szalay Zoltánnal
A sorozat első programján vendég: Hajdú D. András, fotóriporter, akinek SZEMÜK FÉNYE c. kiállítása október 24-ig látható a galériában 2015. október 1., csütörtök 17.30 óra Cultiris Galéria Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)
Szalay Zoltán
 
Fotóriporterek. Kortársak. Egyéniségek, akiktől tanulni lehet és érdemes. Ők lesznek a vendégei, a beszélgetőtársai Szalay Zoltán Táncsics-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotóriporternek minden hónap első csütörtökén a Cultiris Galériában.

Témák, amelyekről szó lesz: Pályakezdés – Témaválasztás – Feldolgozás – Fotográfia – A digitális korszak hatása – – Van-e különbség az analóg és a digitális fotográfia között? – A kötelező napi munka és egy téma dokumentarista feldolgozása, az ok-okozati összefüggések bemutatása.
És még sok minden más…

Hajdú D. András
 
Hajdú D. András

1981-ben született Budapesten. Angol nyelv és irodalomból szerzett  diplomát 2012-ben, szakdolgozatát az amerikai háborús fotográfiáról írta. Fő érdeklődési területe a dokumentarista fotográfia, elsősorban a magyar és kelet-európai valóság megörökítése. Sorozatai közül több, éveken átívelő munka eredménye. Gyakran használ multimédiás eszközöket. Tíz éven át az Origo internetes portál fotóriportereként dolgozott, jelenleg szabadúszó és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola fotóriporteri tagozatán tanít.

Számos díjat nyert a különböző rangos pályázaton, többek között elnyerte a Pictures of the  Year pályázat első díját 2015-ben, tizenkilencszeres Magyar Sajtófotó Pályázat-díjas (háromszor nyerte el a nagydíjat és kétszer a Munkácsi Márton díjat). Három alkalommal kapta meg a Pécsi József Ösztöndíjat, illetve a Robert Bosch Alapítvány ösztöndíját, továbbá háromszor nyerte el a Hégető Honorka multimédia díját és 2014-ben a Hemző Károly-díjat.

2015-09-27 06:20:00