Amikor nem alszol…
Az Olvasás Éjszakája programhoz kapcsolódva a Kossuth Kiadó szépíró versenyt hirdet, amelyre bárki benevezhet. Témája: az ÉJSZAKA. Műfaja: vers, szabad vers, verspróza, rövid írás. Terjedelme: legalább fél, maximum 1 oldal (A4). Időpont: szeptember 13., péntek 14-17 óra Helyszín: Cultiris Galéria, az Örkény István Könyvesbolt emeletén (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)
 
„Az éjszakának titkai vannak. Ismeretlen állatok ébrednek a kertben, a szoba felé vámpír oson, a telihold fényénél szerelmesek omlanak egymás karjába. Félelmek, álmok, csillaghullás – az éjszaka a lehetetlen megvalósulása. Az Olvasás Éjszakáján hatvan kortárs magyar író meséli, olvassa, mutatja, mit jelent számára az éjszaka.”(Részlet a programajánlóból.)

Az alkotókat, akik a megadott időben behozzák, és esetleg elő is adják művüket, Varga Julis blogger várja a műfajban ismert vendégek társaságában, és értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk teljesítményüket. Az írásokat lehetőség szerint meg is osztjuk a bolt facebook oldalán, ill. az eseményhez kapcsolódó felületeken.

 
A Kossuth Kiadó programja

az Olvasás Éjszakáján
az Örkény István Könyvesboltban
1137 Budapest, Szent István krt. 26.
szeptember 13. 14.00 – 23.00 óra között

14.00 – 17.00 óra

AMIKOR NEM ALSZOL…
Az Olvasás Éjszakája programhoz kapcsolódva szépíró versenyt hirdetünk!!!
Témája: az ÉJSZAKA. Műfaja: vers, szabad vers, verspróza, rövid írás. Terjedelme: legalább fél, maximum 1 oldal (A4). Az alkotókat, akik a megadott időben behozzák, és esetleg elő is adják művüket, Varga Julis blogger várja a műfajban ismert vendégek társaságában és értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk teljesítményüket.

18.00 óra

KATA-Totó / Totó-LINA – papír és ceruza nélkül
Irodalmi játék Varga Kata-Lina színésznővel,
aki játszik, mesél, felolvas, verset mond, hegedül, énekel... a magyar- és világirodalom éjszakáiból. Az éjszaka álmai, vágyai, meséi, emlékei, történései...

19.00 óra

Gerendás Péter
Gitáromba kapaszkodva
című könyvének és a könyvhöz kapcsolódó új CD-nek élő, zenei bemutatója
Azt mondják: „Ha az élet kifordul négy sarkából, gazdagabban áll össze.” Bizonyára így is van. Csak idő kell hozzá, be kell járni az utat. Ösvényt vágni, gödörbe esni, a legmélyebben érezni a talajt a lábad alatt. Ha onnan képes vagy az elrugaszkodásra, mindez megtörténhet. Különösen, ha van, aki kézen fog...

21.00 óra

Varga Gábor mestercukrász édes ízei
Reformédességek kóstolója a Galérián

22.00 óra

A 100 éve született Weöres Sándorra emlékezünk!
Pogány Judit és Rátóti Zoltán színművészek közreműködésével

Weöres Sándor A teljesség felé című hangoskönyv élő bemutatójával és Weöres Sándor idézetekkel

 
Kedvcsináló írás Varga Julistól

10 éves vagyok. Anyám bejön még egyszer, ad egy jóéjt-csókot a homlokomra, keze már a kilincsen. A lámpát hagyjam? Felemelem a fejem a párnáról és bólintok. A kislámpa marad. Milyen jó, hogy azt hiszi, félek a sötétben, mert pár hete véletlenül belenéztem egy horrorfilmbe.
Anyám kimegy, várok még egy kicsit hanyatt fekve, nyitott szemmel, hogy még véletlenül se aludjak el – aztán hasra fordulok, és kiveszem a párnám alól Verne Gyulát meg a 15 éves kapitányt.
Éjszaka van, és nem alszom, hanem vitorlázok Verne Gyulával meg a 15 éves kapitánnyal. Aztán Rejtő Jenővel, aztán Tolkiennel, aztán Viannal, Vonneguttal, Bariccoval, Ecoval, Jókaival, Máraival…
A mai napig könyv van a párnám alatt.
Neked mi?

 
2013-09-08 18:01:00