Megnyílik az új Ferenczy Múzeum
Ferenczy Béni és Noémi születésének 123. évfordulóján, a hajdani Pajor házban, 2013. június 18-án, 17 órakor megnyílik az új Ferenczy Múzeum. A közel egy milliárdos projekt Magyarország egyik legnagyobb idén megvalósuló kulturális fejlesztése. Az épületben Radnóti Miklós emléktábláját is fölavatják. A Ferenczy Múzeum átadása a Szentendrei Nyár majd három hónapos rendezvénysorozatának nyitánya.
Az idei év magyar kulturális szenzációja: Ferenczy Múzeum átadása Radnóti emléktábla avatása és Alföldi Róbert rendezése Szentendrén A napokban Szentendrére kiemelt médiafigyelem irányult a mobilgát sikere kapcsán. Ehhez hasonló nagyságrendű siker és újdonság az új Ferenczy Múzeum átadása, melyre június 18-án délután, 17 órakor kerül sor.
A közel egy milliárdos projekt Magyarország egyik legnagyobb idén megvalósuló kulturális fejlesztése, amely nem csak a magyar, hanem a nemzetközi kulturális élet megkerülhetetlen tényezőjévé emeli Szentendrét, a Ferenczy Múzeumot és a város élő, pezsgő, színes művészeti életét.

 
Az új Ferenczy Múzeumot Halász János kulturális államtitkár nyitja meg. Az ünnepségen Ilan Mor Izrael nagykövete is részt vesz és emlékbeszédet mond, hiszen az épületben Radnóti Miklós emléktábláját is fölavatjuk. Az egyik legnagyobb magyar költőnk ugyanis munkaszolgálatosként egykor több hetet töltött az új Ferenczy Múzeumnak otthont adó egykori Pajor Kúriában. Radnóti emléktáblájának leleplezése egyben szembenézés a múlttal, hogy utána tiszta lélekkel használhassuk Szentendre és a magyar kultúra e gyöngyszemét.

 
A Ferenczy Múzeum átadása egyben a Szentendrei Nyár majd három hónapos rendezvénysorozatának nyitánya lesz. Az idei program bővelkedik kiemelkedő produkciókban, de minden bizonnyal igazi kuriózum lesz, hogy a Nemzeti Színházban befejezett munkája és a szegedi rendezése után Szentendrén lép a közönség elé Alföldi Róbert. A Bánk Bán rendezése az idei nyár slágerének ígérkezik.

2013-06-17 06:14:00