Richard Alfieri - Hat hét hat tánc
Richard Alfieri világszerte népszerű műve, a Hat hét hat tánc című életjáték premierje 2011. január 28-án 19 órakor lesz a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínében. Lilyt Seres Ildikó, Michaelt Cservenák Vilmos alakítja, a rendezõ Balikó Tamás.
 
Lily, az idősödő özvegyasszony – mellesleg egykori lelkésznő – táncórákat akar venni az öregek otthonában található kis lakásában. A Hat hét, hat tánc nevű iskola Michaelt, a szókimondó, meleg tánctanárt küldi ki hozzá. A két eltérő korú, társadalmi helyzetű és életvitelű ember eleinte ellenségesen, szinte már gyűlölködve viszonyul egymáshoz. De a hat táncóra alatt – swing, tangó, bécsi keringő, foxtrott, cha-cha-cha és kortárs tánc – lassan-lassan megismerik egymást, sőt, össze is barátkoznak.
Richard Alfieri amerikai színész, forgatókönyv- és drámaíró 2001-es darabja a Los Angeles-i Geffen Theaterben debütált. Még abban az évben bemutatták New Yorkban, a Broadway-n is. A darabot azóta a világ számos nagyvárosában műsorra tűzték – például Tel-Avivban, Sydney-ben, Berlinben, Münchenben, Bécsben, Tokióban, Amsterdamban, Prágában, illetve Londonban – és mindenhol hatalmas siker fogadta.
A magyar ősbemutató 2006-ban a Thália Színházban volt, Lily szerepében Vári Évával, Michael szerepében pedig Kulka Jánossal.

 
 
 
 
 
Richard Alfieri:

HAT HÉT, HAT TÁNC
életjáték két részben

Magyar szöveg: Parti Nagy Lajos

LILY - SERES ILDIKÓ Jászai-díjas
MICHAEL - CSERVENÁK VILMOS

Játéktér: BALIKÓ TAMÁS
Jelmeztervező: BOZÓKI MARA
Szcenikus: PINDUR ISTVÁN
Koreográfus: SZABÓ ANDREA
Zenei vezető: SZAKÁCS SÁRA
Színpadmester: BALÁZS ANDRÁS
Súgó: REITER KRISZTINA
Rendezőasszisztens-Ügyelő: GRIBOVSZKY PÁL

Rendező:
BALIKÓ TAMÁS

A Hat hét hat tánc című előadás Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével és az Orlai Produkciós Irodával kötött megállapodás alapján kerül színre.

Bemutató előadás:
2011. január 28. 19 óra
Miskolci Nemzeti Színház
Játékszín

Forrás:www.mnsz.eu

2011-01-27 21:02:00