Pécsett lép fel a Matt Bianco - játék
A '90-es évek eleje óta népszerű brit együttes, a Matt Bianco hangzását Mark Reilly énekes határozza meg. Az új "Hifi Bossanova" című albumuk finoman hangszereléséban a bossa nova ritmusában szól a zongora, gitár, fuvola, trombita, szaxofon, konga és a sűrű vokálokkal megtámogatott ének.
A '90-es évek eleje óta óriási népszerűségnek örvendő brit csapat, a Matt Bianco március 20-án lép fel Pécsett. A Mark Reilly énekes fémjelzte zenekar a '80-as években robbant be a zenei életbe, igényesen ötvözve a jazz és a latin pop ritmusait. Első nagy sikerük 1984-ben a Get Out Of Your Lazy Bed. Későbbi zenéjükben egyre jelentősebb szerepet kapott a jazz, különösen, amikor Danny White, az ex-török zongorista csatlakozott hozzájuk. Danny White régi partnerét, Basia-t is az együtteshez csábította. A Half a Minute közös sikere ellenére Danny White zongorista és a lengyel származású, de inkább brazil hangszínnel bíró Basia Trzetrzelewska szólókarrierbe kezdett, így Mark Reilly énekes kénytelen volt új társ után nézni, akit a Whamben George Michael mellett zenélő billentyűs, Mark Fisher személyében talált meg. Az új "Hifi Bossanova" album hangzásvilága finoman hangszerelt: a bossa nova ritmusa fölött egybesimulva lüktet a zongora, gitár, fuvola, trombita, szaxofon, konga és a sűrű vokálokkal megtámogatott ének.

 

2010. március 20-án, szombaton este 21 órakor a Pécsi Tudomány Egyetem Orvostudományi Tanszékének Aulájában lép fel a Matt Bianco. Az info@terasz.hu emailcímre harmadik leggyorsabban reagáló Matt Bianco rajongó koncertjegyet nyer.

 
2010-03-17 00:42:00