Steve Berry: A templomosok öröksége
Fordította Lantos István
A könyv írója, Steve Berry a kultúrtörténeti krimi műfajának egyik legkiválóbb és legnépszerűbb művelője az Egyesült Államokban. Meghökkentő erejű alkotásában – mely izgalmasabb, mint a Da Vinci-kód -, új, rettenthetetlen, Philip Marlowe-hoz mérhető detektívhőst teremt. New Yorkban a szerző időközben megjelentette a sorozat második darabját, és előkészületben van a harmadik kötet is.
 
A közel ezer éve létező templomos lovagrend fennállásának kezdeti időszakában nem csak mesés kincsek tömkelegét gyűjtötte össze a Szentföldön, hanem olyan információk birtokába jutott a kereszténység bölcsőjében, amelyekkel még a római pápát is befolyása alá tudta vonni. A napjainkban is létező templomosoknál külön titok-miniszter, a Marsall felügyeli, mi az, amit a külvilág megtudhat a rendről és rendkívüli örökségéről.
Cotton Malone, a kilépett ügyészségi nyomozó, aki könyvritkaságok szakértője lett, akaratán kívül történelemformáló események főszereplőjévé válik. Izgalmas kalandjai során nemcsak a templomosok és Nagymesterük életét és törvényeit ismerheti meg az olvasó, hanem egy sor titokra is fényt deríthet, többek között, hogy kinek a testlenyomata látható is valójában a torinoi leplen. Mind közül a leginkább féltve őrzött templomos titok pedig talán az egész keresztény vallást alapjaiban rendíti meg.

[ k.l. ] 2007-12-15 05:02:00