Csizmadia Tibor a Magyar Színházi Társaság elnöke
Csizmadia Tibort, (fotó) az egri Gárdonyi Géza Színház igazgató-főrendezőjét választotta a Magyar Színházi Társaság Közgyűlése elnökévé 2007. május 7-én, hétfőn a szervezet közgyűlése.
Lapunk címoldalán olvasható Bálint Andrásnak, a Radnóti Színház igazgatójának írása, A 43-asok dala címmel, úgy tűnik nem maradt hatástalan. Most fiatalodik a társaság elnöksége. Csizmadia Tibor, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgató-főrendezője, egy „53-as” váltja a „43-as” Jordán Tamást az elnöki székben.

 
A Nemzeti Színház főigazgatóját 2006. november 20-án választotta ideiglenes elnökévé a társaság. Vajda Márta, a társaság ügyvezető titkára elmondta: a közgyűlésen az elnökség tájékoztatást adott a társaság eddigi tevékenységről, valamint meghatározták a további teendőket. Beszéltek arról, hogy folytatni kell a munkát a színházi törvény létrejöttéért, fontos az igazgatói pályázatok kiírási módjának tisztázása. Szükség volna a pályázatok kiírásánál a színház működésével kapcsolatos elvárások részletezésére, valamint a fenntartó önkormányzat anyagi felelősségvállalására is. Az elnökség azt szeretné elérni, hogy közösen fogadjanak el útmutatást a színigazgatói pályázatok kiírására - mutatott rá Vajda Márta. Mint mondta, ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeztek a Megyei Jogú Városok Szövetségének két elnökével, Kósa Lajos (Fidesz) elnökkel és Botka László (MSZP) társelnökkel.
A Magyar Színházi Társaság elnöksége, amelynek tagja Halasi Imre, Novák János, Hegedűs D. Géza, Rába Roland, Novák Eszter és Solténszky Tibor, következő ülését jövő 2007. május 14-én tartja.

[ K.L. ] 2007-05-08 07:02:00